Az Antioxidáns szőlőmag

A szőlőmag őrlemény összetetétele és antioxidáns hatásai, a polifenol anyagok egészségtani jelentősége.

A porított szőlőmag gazdag forrása a fehérjéknek, rostoknak, esszenciális zsírsavaknak, szénhidrátoknak, sok foszfort, nátriumot, magnéziumot, kálciumot, vasat, káliumot, cinket, mangánt, bór, rezet, molibdént, valamint számos egyéb nyomelemet tartalmaz.
Francia kutatások megállapították, hogy a szőlőmagban lévő OPC-k (vitaminokkal analóg) és polifenolok antioxidáns képessége 18,4-szer nagyobb, mint a C-vitaminnak és ötvenszer nagyobb, mint az E-vitaminnak. Nagy mennyiségű C-vitamin fogyasztása csak akkor hatásos, ha mellé meghatározott mennyiségű polifenolt is fogyasztunk, hiszen a különböző erősségű antioxidánsok egymás hatását erősítik.

Az antioxidánsok az összetapadt vörösvértesteket szétválasztják, több oxigénhez és tápanyaghoz juttatják, valamint méregtelenítik őket. Az antioxidáns polifenolok (köztük az OPC-k) védik az ereket, könnyen hasznosulnak és szívódnak fel a bélrendszerben, így már kis mennyiség (1-2 mg/testsúly kg/nap) esetén is kifejtik hatásukat.

Antioxidáns szőlőmag kivonatAz OPC-k, polifenolok a jelenleg ismert legerősebb láncreakciós szabadgyök megkötők, ezért nagyban hozzájárulnak a szövetek és sejtek károsodásának megakadályozásához, az allergiás és gyulladásos tünetek megelőzéséhez, az érfalak erősítéséhez. A bőr pettyhüdtségét (cellulitis), ráncosodását az elasztin és a kollagén megváltozása idézi elő.

A nemzetközi kutatások azt mutatják, hogy a természetes antioxidánsok hatékonyak lehetnek a szívbetegségek, az érelmeszesedés, egyes rákos megbetegedések, az idegrendszeri és agyi károsodások ellen, valamint ezek megelőzésében is. Ugyanakkor a vérnyomás, a vércukor és a koleszterin szintjét is szabályozzák, védik a májsejtek membránjait a toxikus hatásoktól és fokozzák a vér oxigénfelvevő képességét.

A szabadgyökök szinte állandóan fenyegetik szervezetünket. Az UV-sugárzás, az egészségtelen táplálkozás, a túlzott alkoholfogyasztás, a légszennyezettség, a dohányzás, a fizikai igénybevétel okozta oxidációs stresszt a természetes antioxidánsok hatékonyan csökkentik.
A szőlőmag mikro-őrlemény természetesen nem pótolja az egészséges táplálkozást, a rendszeres mozgást és a helyes életmódot, de védi a sejteket a szabadgyökök okozta károsodásoktól.

A táplálékokkal szervezetünket belülről erősíthetjük, a kívülről pedig a megfelelő kozmetikumokkal biztosíthatunk számára védelmet. A kettő együtt átfogóan védi a testet, hozzájárul a jobb közérzethez és a szépség megőrzéséhez. Ezt számtalan irodalmi adat, hosszú évek tapasztalata és a referenciák is bizonyítják.

Aki rendszeresen fogyaszt szőlőmagot, hamarabb kilábal a betegségekből, megnő a szellemi és fizikai teljesítménye, tehát életminősége és egészsége egyszerre javul. Sportolók, fiatalok és idősek számára a szőlőmagkivonat energiabombaként hat.
A gyógyászatban a visszér elleni szerek egyik összetevője a szőlőmag kivonat, mely erősíti és rugalmassá teszi az érfalakat, elősegíti a fogyókúrát zsírégető hatásával és enyhe vízhajtó.

Az öregedési folyamatok lassításában a növényi polifenoloknak kulcsszerepük van, anti-ageing hatásuk miatt a szervezet rozsda-gátlójának is nevezik őket. Immunerősítőként fokozzák a szervezet ellenálló képességét, segítenek megőrizni a fiatalságot.

Ajánlott napi dózisát (legfeljebb 150 mg összes-polifenol) mindig folyadékhoz (gyümölcslé, kefír, puding, víz, joghurt, müzli) keverve, pépesítve vagy kenyérbe sütve (3-5%-ban liszttel elkeverve) fogyasszuk.

Kozmetikumként krémekhez, masszázsolajokhoz adagolva használhatjuk. A 25 dkg-os kiszerelés kb. 2 hónapra elegendő és évekig eltartható.

Betegség Táblázat
Kattintson ide, ha betegségek szerint csoportosítva szeretné átnézni a termékeket.
Termék Rendelés
Kattintson ide, ha döntött már a minőségi Táplálékkiegészítők mellett, és rendelne.

Vissza a Tetejére Megnézem az Árakat

2009 - 2018 © Minden jog fenntartva » Az oldalon lévő szövegek, képek és más tartalmak másolása jogi következményekkel jár.