Miért fontos egészségünk megőrzése szempontjából a Szőlőmag őrlemény antioxidáns hatása?
A szőlőmag -kivonat antioxidáns vegyületei kiemelkedő egészségvédő hatásokkal rendelkeznek.A szőlőmag antioxidáns hatású összetevői a polifenolok, melyek hozzájárulnak a szervezetben keletkező káros oxidatív folyamatok gátlásához, vagyis védelmet biztosítanak a sejteknek a szabadgyökök okozta károsodások ellen.
Dr. Szentgyörgyi Albert, Nobel-díjas tudósunk írta le először 1936-ban a szőlőmag emberi szervezetre kifejtett pozitív hatását, illetve azt is, hogy valószínűleg a szőlőmag tartalmazza a legtöbb természetes antioxidánst.
Milyen hatóanyagok vannak a szőlőmag őrleményben?
A szőlőmagban megtalálható többek között az antioxidáns hatású kvercetin, a rutin, a kaempferol, a katechin, az epicatechin, a rezveratrol, az antocianidok, illetve a P1-, P2-, B1-, B2- és B3-vitamin is jelen van benne.
A szőlőmag őrlemény kitűnő forrása a rostoknak, fehérjéknek,szénhidrátoknak, esszenciális zsírsavaknak, de emellett tartalmaz még sok nátriumot, magnéziumot, foszfort, káliumot, vasat, kalciumot, rezet, molibdént, cinket, mangánt, bórt és számtalan más nyomelemet is.
Már ismeri a Viniseera Szőlőmag őrleményt vagy kipróbálná?
Tovább a Webáruházba, az árakhoz...Antioxidáns védelem Szőlőmag kivonattal
Szakemberek kimutatták, hogy a szőlőmagban található oligomer proantocianidinek (OPC-k) és polifenolok antioxidáns ereje majdnem 19-szer nagyobb, mint a C-vitaminnak, az E-vitaminnál pedig 50-szer erősebb.
A tudomány jelenlegi állása szerint a polifenolok és az OPC-k a legerősebb szabadgyököket semlegesítő vegyületek, minek köszönhetően rendkívül nagymértékben támogatják a sejtek és szövetek károsodásainak megakadályozását, az érfalak megerősítését, valamint az allergiás és gyulladásos panaszok megelőzését.
Számos nemzetközi kutatás taglalja, hogy a természetes antioxidánsok képesek lehetnek megelőzni és kezelni a szívbetegségeket, az érelmeszesedést, az idegrendszeri és agyi károsodásokat, sőt, még egyes rákos megbetegedéseket is.
Mindemellett pedig szabályozzák a vérnyomást, koleszterinszintet és a vércukorszintet is, fokozzák a vér oxigénfelvevő képességét, továbbá óvják a májsejtek membránjait a toxikus hatásoktól. [1.]
A Szőlőmag őrlemény egyéb kedvező hatásai
Ha rendszeresen fogyasztjuk a szőlőmag őrleményt, akkor jó eséllyel kevesebb betegséget kaphatunk el, illetve rövidebb idő alatt tudunk kigyógyulni belőlük. Emellett pedig azt is észrevehetjük, hogy növekszik szellemi és fizikai teljesítőképességünk.
A szőlőmag kivonat jótékony hatású a szemünkre nézve, védi az oxidatív károsodásoktól, melyek számos szembetegséget válthatnak ki, és fogyasztása hozzájárulhat a látás javulásához is.
Aki pedig visszérbetegséggel küzd, az bizonyára örül majd annak, hogy a szőlőmag kivonat csökkentheti a visszeresség tüneteit, mivel jelentősen képes erősíteni és rugalmasabbá tenni az ereket. Tehát az sem véletlen, hogy a visszér elleni szerek egyik összetevője igen gyakran a szőlőmag kivonat szokott lenni.
A fogyni vágyók pedig kihasználhatják a szőlőmag őrlemény zsírégető és enyhe vízhajtó hatásait is a fogyókúra támogatása érdekében.