Látásjavítás szőlőmaggal

A látás javítása szőlőmag őrleménnyel, a látásjavító szőlőmag, retina állapot javítás őrölt szőlőmaggal.

A szőlőmag kivonat az elmúlt években berobbant a táplálékkiegészítők piacára. Már több mint három évtizede folynak a vizsgálatok hisztamingátló és szabadgyök megkötő képességeivel kapcsolatban. Ezek eredményeként ma már tudjuk, hogy húszszor hatékonyabban semlegesíti a szabadgyököket, mint a C- és az E-vitamin.

A szőlőmagban található oligomer proanticianidin segíthet megelőzni vagy lassítani a makula degenerációt, mely a központi látómező elvesztésével jár. Ezt Dr. Theresa Graedon, a Washingtoni Egyetem professzora és a Gyógyászati útmutató a gyógynövényekkel való otthoni gyógyulásához című könyv társszerzője írta le, szerinte a szőlőmag kivonat lassítja a makula degenerációt és csökkenti a számítógép használat által okozott vizuális stresszt.

Napi 50-100 mg szőlőmag elfogyasztása ajánlott az egészség megőrzéséhez és a jó közérzethez. Terápiás dózisban bizonyos betegségek esetén a napi adag akár a 300 mg-ot is elérheti.

Látásjavító készítményekHogy mennyire biztonságos a szőlőmag kivonat, arról egy laboratóriumi állatkísérletről szóló tanulmány számolt be 2001 márciusában a Molekuláris Patológia és Farmakológia Kutatási Közlönyben. A rövidtávú vizsgálatok azt mutatták, hogy a szőlőmag kivonat 5000 mg/testsúly kg adagolásban biztonságos volt. A hosszútávú vizsgálatok szerint a szőlőmagkivonat 12 hónapos, 100 mg/testsúly kg adagolásban nem fejt ki toxikus hatást az agyra, a szívre, a vesére, a belekre, a tüdőre, a májra és a lépre.

A Molecular Vision-ben 2011-ben megjelent tanulmány szerint a szürkehályog megelőzhető részben a szőlőmagkivonat használatával is. A tanulmány arról számol be, hogy a szőlőmag kivonat csökkenti az emberi szemlencse sejtjeinek hidrogén-peroxid által okozott oxidatív károsodását. A kutatók arra jutottak, hogy a szőlőmag kivonat alkalmas lehet a szürkehályogot okozó oxidatív károsodás megelőzésére vagy visszafordítására.

A Szürkehályog és Refraktív Sebészet című lapban 2006 júniusában megjelent tanulmányban írják, hogy egy laboratóriumi állatkísérlet során 100 mg/testsúly kg adagolásban a szőlőmagkivonatban lévő proanticianidinek hatékonyan előzték meg a szürkehályog kialakulását. További klinikai vizsgálatokra van szükség ezeknek az eredményeknek a megerősítéséhez.

A Marylandi Egyetem Orvosi Központja szerint az éjszakai látás is javítható a szőlőmag kivonat fogyasztásával. A 2012 áprilisában, a Jelenleg folyó szemészeti kutatások címmel publikált tanulmány szerint a szőlőmag kivonatban található antioxidánsok védik a retina sejteket, melyek melyek felelősek a színek megkülönböztetéséért és a rossz fényviszonyokban való élesebb látásért.
A tanulmány szerint a szőlőmag kivonat a szövetekben semlegesítette a szabadgyököket, megállította az oxidatív károsodást és védte a retina sejteket a stressz okozta idő előtti elpusztulástól.

A szőlőmagkivonatnak nagy jelentősége lehet a szembetegségek megelőzésében is. Az időskori vakságot elsősorban a szürkehályog és a sárgafoltsorvadás (makula degeneráció) idézi elő, ezek ellen is hatékony a szőlőmagkivonat. Fogyasztása jót tesz azoknak is, akik több időt töltenek a számítógép előtt. Ezt egy kísérlet bizonyította, melynek eredményei szerint a 60 napon át napi 300 mg szőlőmag kivonat adagolásával a kontrasztlátó képesség javult, a szemgyulladás pedig mérséklődött azoknál az alanyoknál, akik sok időt töltenek a számítógép előtt.

Az orvosok úgy vélik, a szőlőmag kivonat a rákmegelőzésben is hatékony, mivel a benne található PCO-k antioxidáns hatásukkal védik a sejteket a genetikai állományt érő károsodásokkal szemben, melyek rák kialakulásához is vezethetnek.

A szőlőmag számos jó tulajdonsága

Belsőleg használva a következő előnyös tulajdonságai vannak:

 • szívbarát és védi a keringési rendszert a meszesedéstől
 • erősíti a vérereket és a hajszálereket
 • növeli a HDL (jó) koleszterin szintjét és csökkenti az LDL (rossz) koleszterin szintjét
 • csökkenti a trombózis lehetőségét
 • magas antioxidáns tartalma miatt gátolja az öregedést és fiatalítja a bőrt
 • védi a sejteket a káros hatásoktól és gátolja a rák kialakulásának veszélyét
 • kedvező hatása van a prosztatára és az impotenciára
 • nőknél a változó kor kellemetlen tüneteit enyhíti
 • védi az agyat a szabad gyököktől és javítja az emlékező képességet
 • védi a szemet, segíthet megakadályozni a szürke hályog kialakulását
 • Külsőleg alkalmazva főleg a kozmetikai célú felhasználása jelentős:
 • javítja a bőr simaságát és rugalmasságát
 • regenerálja a kollagén szöveteket
 • regenerálja a hajhagymákat

Betegség Táblázat
Kattintson ide, ha betegségek szerint csoportosítva szeretné átnézni a termékeket.
Termék Rendelés
Kattintson ide, ha döntött már a minőségi Táplálékkiegészítők mellett, és rendelne.

Vissza a Tetejére Megnézem az Árakat

2009 - 2018 © Minden jog fenntartva » Az oldalon lévő szövegek, képek és más tartalmak másolása jogi következményekkel jár.